Az első lépések egyike

Ha egy olyan vállalkozónak, mint például én vagyok azt mondja az ember, hogy munkavédelem, akkor biztosan kirázza a hideg, és tudni fogja, hogy rengeteget kellene azzal dolgoznia, hogy valamilyen elfogadható minőségben megoldja a munkavédelmi feladatokat, de abban biztos vagyok, hogy fogalma sem lesz a folyamatokról és arról, hogy mindennek milyen kötelező vagy választható elemei vannak és milyen jogaszályok írják elő ezeket pontosan. Persze itt két lehetősége van az embernek, vagy beleássa magát teljesen ezekbe a feladatokba és jogszabályi intézkedésekbe, vagy keres egy olyan csapatot, akik profik, és szakmai tudásuk segítségével hihetetlen és egyben felbecsülhetetlen munkájukkal megoldják számára ezeket a feladatokat.

Én a második lehetőséget választottam, egyrészt azért, mert egészen egyszerűen közgazdászként gyűlölöm a jogot és a jogszabályokat, és ha csak egy lehetőségem van rá, akkor biztosan olyan megoldást választok a feladatokra, hogy nekem ne kelljen jogi kérdésekben sem kutakodnom, sem pedig döntenem, másrészt pedig kaptam egy tökéletes ajánlást az egyik nagyon jó partneremtől, aki az activesafety csapatával dolgozik már évek óta, és bizony az építőipar területén azt mondta, hogy ők a legjobbak.

Már az első pillanatban tudtam, hogy jól döntöttem, hiszen az első lépés a kockázatértékelés volt, amiről én ezidáig nem is hallottam hogy ilyen vonulatban is létezik, leginkább a közgazdász tudományaim kapcsán mertült fel ez a kifejezés, és fogalmam sem volt, hogy egyáltalán a munkavédelmi rendszer kiépítéséhez ilyenre is szükség van. Hála a jó égnek így azonban teljes biztonságban vagyok, mert ez a kis csapat tökéletesen tudja és teszi is a dolgát, nekem csak aláírnom kell és kardinális döntéseket hoznom. Maximálisan meg vagyok velük elégedve.