Egy hasznos segítőtárs

Amikor belevágtunk a kis gazdaságunk kialakításába még fogalmunk sem volt, hogy nem csak a saját családunk és barátaink számára fogunk tudni megfelelő minőségű és persze zamatú és ízű gyümölcsöt és zöldséget termelni, hanem mások számára, vevői körben is elégedetten fogják válogatni a szebbnél szebb termékeinket. Egyszerűen csak szerettünk volna egészséges termékeket tenni a saját családunk asztalára és a gazdaság egyre nagyobb és nagyobb területeket kebelezett be, szájról szájra járt a finomabbnál finomabb zöldség és gyümölcs híre, és bizony ma már egy elég komolynak mondható területet művelő gazdaságnak számítunk ebből az egyszerű és kicsinek mondható célból kinőve. Nem volt könnyű persze az ide vezető út. Mi mindig csak egy kicsivel többet tűztünk ki az eredeti célnál, és tüzet-vizet megmozgattunk, hogy azt el is érjük, és még így is hihetetlen küzdelem és kitartás kellett hozzá. Azt gondolom, hogy ha nem lennénk ennyire makacs család, sosem jöhetett volna létre ez a gyönyörű családi gazdaság, mert biztosan feladatuk volna már valamelyik nagy nehézség kapcsán.

Most pedig egy újabb mérföldkőhöz érkezett el a kis családi gazdaságunk. Nagyon sok olyan terület akad ugyanis, ahová már nem igazán egyszerű a kijutás, mondhatnám úgy is, hogy folyamatosan szükség van az út javítására, alakítására ahhoz, hogy ne csak traktorral vagy hasonló speciális munkaeszközzel lehessen kijutni, hanem mondjuk egy nagy felvásárló is könnyebben meg tudja közelíteni a területet ha meg szeretné nézni a termelést és a termékeket mielőtt belevág a vásárlásba. Nálunk ugyanis ez egyáltalán nem tiltott, sőt, mindenkit szeretettel és kóstolóval várunk a termelő területeken. Ehhez azonban nagy szükség volt már egy gréder segítségére, amit hála a jó égnek és persze az umwelt csapatának, tökéletes minőségben be is tudtunk szerezni.

Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy ne féljen attól, hogy kicsiből nagyot álmodjon, hiszen mi sem gondoltuk, hogy egyszer egy ekkora termőterületet fogunk tudni irányítani, és nem is akárhogy sikerül. A pályázati lehetőségek és az Umwelt Kft. segítségével most már az eszközállományunk is kezd a tökéletes felé alakulni. Nem is álmodhatnék szebb és tökéltesebb eredményt ennél.